1 2
 

snatch block (katrol of klapblok)

€ 24,95 (inclusief btw 21%)

Snatch block (katrol) om te gebruiken bij het lieren. Geschikt voor het gebruik bij alle types lieren, zowel te gebruiken bij een stalen lierkabel of een synthetisch liertouw.

Hoe te gebruiken:
De katrol is eenvoudig te gebruiken door hem open te klappen en de kabel er tussen te plaatsen en dan weer dicht te klappen. Na het dichtklappen kan er een sluiting door het gat in de katrol worden gedaan. Door het grote gat is het katrol ook om een trekhaak te doen.

Waarom/wanneer gebruik je een katrol? (snatchblok of klapblok)
Er zijn meerdere mogelijkheden wanneer je een kartrol nodig zal zijn met terreinrijden of berging: 

- Als uw lier in stopt door de ingebouwde overbelastingsbeveiliging.
Kun je door het toepassen van de katrol je trekkracht verdubbelen ( bijvoorbeeld van 5,5 ton naar 11 ton). Door de katrol aan het te trekken voertuig/voorwerp te doen en uw lierkabel aan uw voertuig vast te maken

- wanneer u niet in de gewenste richting kunt trekken we uw lierkabel
Door gebruik te maken van een vast voorwerp (boom of ander voertuig) kunt u de richting van de lierkabel aanpassen. Bij bijvoorbeeld wanneer uw met terreinrijden niet recht achter het te trekken voertuig kunt komen, kun je haaks of onder een hoek het voertuig in gewenst richting trekken door een katrol d.m.v. een boomlint aan een boom te plaatsen.

Er zijn veel situaties waarbij een katrol een must voor een terreinrijder of berger.

Is het na de bovenstaande uitleg nog niet duidelijk wat er met een katrol te bereiken is? Neem dan contact met ons op via de mail op info@rj4x4.nl of telefonisch.

Ook interessant